Maarten van Heck genomineerd voor Fieldmanager 2011

Dit item is gearchiveerd op 25-08-2011.

De genomineerden voor de Fieldmanager of the Year-Award 2011 zijn bekend. Eén van de genomineerden is Maarten van Heck van de gemeente Valkenswaard.

 

Vorig jaar ging de titel naar Bernard van den Bosch van de gemeente Rotterdam.

 

Zes kandidaten
Er zijn dit jaar zes kandidaten genomineerd voor de Award. Dat zijn: Maarten van Heck, gemeente Valkenswaard; Teun van Grinsven, gemeente Groesbeek/Millingen aan de Rijn; Gerrit de Koe, gemeente Amsterdam; Jaap Kruik, gemeente Spijkenisse en Peter Mook, gemeente Leidschendam-Voorburg. Zij zijn daar verantwoordelijk voor de sportvelden.

 

Vakmensen
De Award is in het leven geroepen voor alle fieldmanagers in Nederland. Juryvoorzitter is Patrick Balemans, beleidsmedewerker accommodatiezaken van de KNVB. Hij zegt hierover: "Vanuit de door het bedrijfsleven, gemeentes en organisaties in de sportbranche aangedragen kandidaten heeft de jury elf personen geselecteerd. Deze elf zijn opgeroepen voor een nader gesprek waarbij vakkennis, organisatie, beleid/visie, PR en innovatie zijn getoetst. Zes van de elf kandidaten hebben we vervolgens genomineerd. Dat betekent dat de juryleden hen gaan bezoeken op hun eigen sportaccommodaties. Daarbij gaan we nader in op de werkzaamheden en het werkterrein van de kandidaten. Fieldmanagers zijn de vakmensen die mede een grote invloed hebben op het spelen van wedstrijden in de weekenden en het trainen door de week. Daarnaast is de Fieldmanager van het Jaar niet alleen een persoon die kennis opneemt, hij verspreidt die ook. Dat kan onder eigen mensen zijn, maar ook daarbuiten."

 

De winnaar van de Award wordt bekendgemaakt tijden de Nationale Sportveldencongres op 25 november aanstaande in de accommodatie van het stadion van FC Zwolle.