Kom zingen bij het kinderkoor van het CMD!

Dit item is gearchiveerd op 13-10-2011.

Elke maandagavond van 18.30 tot 19.15 uur zingen de kinderen van het CMD-kinderkoor de leukste liedjes: musical, popliedjes, Kinderen voor Kinderen en nog veel meer.

 

In het kinderkoor zingen kinderen van groep 4 t/m groep 8 van de basisschool. En ook jij kunt nog meedoen!

 

 

Iedereen mag meedoen in het kinderkoor, ook als kinderen (nog) niets met muziek doen. Het gaat er vooral om dat ze graag willen zingen en het leuk vinden om dit in groepsverband te doen. Gekozen wordt voor fris, eigentijds repertoire: liedjes uit verschillende stijlrichtingen, zoals musical, pop, Nederlandstalig, etc. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de tijd van het jaar. Met Kerstmis bijvoorbeeld worden bekende en minder bekende kerstliedjes ingestudeerd.

 

Iedereen kan leren zingen. In een koor zingen kinderen in groepsverband en leren ze op speelse wijze leren samen zingen. De kinderen stimuleren elkaar en leren van elkaar. Bij het instuderen van nieuwe liedjes wordt "zingenderwijs" aandacht besteed aan verschillende aspecten zoals ademgebruik, houding, uitspraak en ontwikkeling van melodie- en ritmegevoel. Het plezier in samen zingen blijft hierbij altijd voorop staan.

 

Docente van het kinderkoor is Esmé Theeuwes. Esmé is afgestudeerd docente muziek en geeft AMV-lessen bij het CMD. Daarnaast leidt ze al een aantal jaren een kinderkoor en is ze derdejaars studente aan de MusicALLfactory in Tilburg.

 

Het kinderkoor zingt elke maandagavond van 18.30-19.15 uur. De kosten voor het kinderkoor zijn € 71,00 per jaar voor inwoners van Valkenswaard (€109,00 voor kinderen die niet in de gemeente Valkenswaard wonen). Kinderen die al muziekles volgen bij het CMD kunnen gratis deelnemen aan het kinderkoor. Kinderen die een keer willen komen kijken (en meezingen), zijn van harte welkom op maandagavond na telefonische aanmelding.

 

Inschrijven voor het kinderkoor kan via een inschrijfformulier. Het inschrijfformulier is verkrijgbaar via deze website of bij de balie van het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon 040-2083591. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie en aanmelding voor een proefles.