Klassiek Ballet - Spitzen bij het CMD

Dit item is gearchiveerd op 03-09-2012.

Vanaf september start het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) het geven van lessen in Klassiek Ballet / Spitzen (vanaf ± 14 jaar). Ervaring in klassiek ballet is nodig om deze jaarcursus te kunnen volgen.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de klassieke ballettechniek, oefeningen in het midden en een eventuele moderne combinatie maar ook aan de spitzentechniek. Dat wil zeggen veel oefeningen aan de barre (stang) en het aanleren van danspassen die goed zijn voor de spierkracht, de sierlijkheid, de lenigheid, de coördinatie en het ruimtegevoel. Een gedeelte van de les wordt besteed aan de techniek van het dansen op spitzen.

Informatie

De kosten voor deze lessen (exclusief spitzen) bedragen €146,- voor jongeren tot 21 jaar woonachtig in de gemeente van Valkenswaard (€226,- voor niet-inwoners tot 21 jaar) en €210,- voor volwassen uit Valkenswaard (€269,- voor niet-inwoners). De spitzen kunnen gezamenlijk worden aangemeten en gekocht omdat het van groot belang is dat de spitzen goed zitten. De kosten van spitzen, linten en teenbeschermers zijn ca. €75,-.

De lessen worden gegeven op dinsdagavond door Hella Vilé, dansdocente bij het CMD. Voor meer informatie en/of inschrijvingen kunt u contact opnemen het CMD, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon: 040-2083591. Ga verder naar het inschrijfformulier op deze website.