Kermis in Valkenswaard van 15 tot en met 20 juli

Dit item is gearchiveerd op 23-07-2011.

De zomerkermis vindt plaats van vrijdag 15 tot en met woensdag 20 juli.

 

In totaal zijn er 47 kermisattracties te vinden op het Marktplein, het Kloosterplein, Maastrichterweg en N69 (Luikerweg tussen Dommelseweg en provinciale weg, Markt en provinciale weg Markt).

 

Er is vermaak voor jong en oud. Voor de kleintjes staan er attracties zoals een prachtige familie achtbaan, een authentieke draaimolen, een mini freefall en een trampoline. Dit jaar is er ook een bijzonder grote glijbaan voor jong en oud! Voor het publiek dat van wat meer snelheid, spanning en sensatie houdt is er dit jaar weer een Booster, een mechanische arm die op grote snelheid rond draait, de Experience en de Miami Trip. Naast dit alles zijn er natuurlijk ook diverse spelletjeszaken te vinden. En voor een hapje en een drankje kunt u ook terecht op het kermisterrein.

 

Tarieven
De ritprijzen variëren van € 1,00 voor de meeste kinderattracties tot € 1,50 (voor vermaakzaken) en maximaal € 2,50 of € 3,00 voor grootvermaakzaken.

 

Openingstijden
De kermis is op vrijdagavond van 19.00 tot 01.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur. En op zondag tot en met woensdag van 13.00 tot 00.30 uur.

 

Verkeersmaatregelen
In verband met de kermis zal een aantal verkeersmaatregelen worden getroffen.
Van woensdag 13 juli 02.00 uur tot en met vrijdag 22 juli ± 14.00 uur zal een geslotenverklaring gelden voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers voor:

  • het weggedeelte van de Peperstraat, tussen Markt en Prins Bernhardstraat (uitgezonderd bestem¬mingsverkeer),
  • de Markt (verlengde Peperstraat),
  • het gedeelte van de Maastrichterweg tussen Markt en Emmalaan, inclusief Kloosterplein,
  • de provinciale weg Markt en Luikerweg tussen Waalreseweg en Dommelseweg.

Beide verharde parkeerterreinen aan de Pastoor Heerkensdreef zijn als parkeergelegenheid niet toegankelijk in verband met de plaatsing van salon- en pakwagens van de kermisexploitanten.

 

Het gemeentehuis, cultureel centrum 'de Hofnar' en de Hofnarstedes zijn wel normaal bereikbaar.

 

N69 provinciale weg hele kermis afgesloten
Dit jaar staat de kermis voor het eerst ook opgesteld op de N69, Luikerweg (tussen Dommelseweg en provinciale weg Markt) en provinciale weg Markt, hierom is gedurende de gehele kermis de provinciale weg Markt en Luikerweg tussen Waalreseweg en Dommelseweg afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers.

 

Gewijzigde route bussen
Vanwege de hiervoor genoemde afsluiting van de provinciale weg, zullen de bussen vanaf woensdag 13 juli een gewijzigde route volgen. In plaats van de bushalte op de provinciale weg Markt kunnen passagiers tijdelijk bij de halte aan Europalaan in- en uitstappen.

 

Verplaatsing weekmarkt
De Valkenswaardse weekmarkt vindt in verband met de kermis op de donderdagen 14 en 21 juli plaats op het Carillonplein (parkeerterrein aan de Beiaardstraat-Torenstraat), op de Kerkweg en een gedeelte van de Dijkstraat tot aan het Kerkeveld. In verband hiermee geldt op de donderdagen 14 en 21 juli van 02.00 tot 22.00 uur een geslotenverklaring voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers, voor:

  • het gedeelte van de Kerkweg tussen Beiaardstraat en Torenstraat
  • de Beiaardstraat
  • de Torenstraat.

 

Informatie voor parkeervergunninghouders
Vanwege de verkeersmaatregelen in verband met de kermis en in verband met de verplaatsing van de weekmarkt, kunnen houders van een parkeervergunning op de eerder genoemde data en tijden niet parkeren op het Carillonplein, de Maastrichterweg en het Kloosterplein. Houders van een parkeervergunning voor de Maastrichterweg mogen in de beschreven periode uitwijken naar een openbaar parkeerterrein in hun directe omgeving. Houders van een parkeervergunning voor het Carillonplein (of het Kloosterplein) kunnen in genoemde periode uitwijken naar één van de overige terreinen die al op hun vergunning vermeld staan.

 

De omwonenden van het kermisterrein en de omwonenden van het Carillonplein ontvangen hierover een brief van de gemeente.

 

Sluiting gemeentehuis
In verband met de kermis zal het gemeentehuis op woensdag 20 juli vanaf 12.30 uur gesloten zijn voor publiek.

 

U kunt hier de kermispagina's downloaden zoals deze gepubliceerd zijn in de Kempener Koerier: linkerpagina en rechterpagina.