Kermis in Valkenswaard van 13 tot en met 18 juli

Dit item is gearchiveerd op 21-07-2012.

De zomerkermis vindt plaats van vrijdag 13 tot en met woensdag 18 juli. In totaal zijn er 55 kermisattracties te vinden.

 

Voor de kleintjes is er een prachtige familieachtbaan, een authentieke bootjesmolen, een golfbaan en mini cars. En dat voor maar €1,00. Voor het publiek dat van wat meer snelheid, spanning en sensatie houdt is er weer de Booster - een mechanische arm die op grote snelheid ronddraait, de Rock-it en de Bungee Katapult. Bovendien zijn er nieuwe attracties zoals de Jumper en Crash Test. Ga voor meer informatie over het swingende randprogramma naar de website www.veelzijdigvalkenswaard.nl.

 

Foto: Heidi Wils

 

Openingstijden

De kermis is op vrijdagavond van 19.00 tot 01.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur. En op zondag tot en met woensdag van 13.00 tot 00.30 uur.

 

Verkeersmaatregelen

In verband met de kermis zal een aantal verkeersmaatregelen worden getroffen. Van woensdag 11 juli 02.00 uur tot en met vrijdag 20 juli ± 14.00 uur zal een geslotenverklaring gelden voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers voor:

  • het weggedeelte van de Peperstraat, tussen Markt en Prins Bernhardstraat (uitgezonderd bestemmingsverkeer),
  • de Markt (verlengde Peperstraat),
  • het gedeelte van de Maastrichterweg tussen Markt en Emmalaan, inclusief Kloosterplein,
  • de provinciale weg Markt en Luikerweg tussen Waalreseweg en Dommelseweg.

Beide verharde parkeerterreinen aan de Pastoor Heerkensdreef zijn als parkeergelegenheid niet toegankelijk in verband met de plaatsing van salon- en pakwagens van de kermisexploitanten.

 

N69 provincialeweg hele kermis afgesloten

Dit jaar staat de kermis ook opgesteld op de N69 (Luikerweg (tussen Dommelseweg en provinciale weg Markt) en provinciale weg Markt), hierom is gedurende de gehele kermis de provinciale weg Markt en Luikerweg tussen Waalreseweg en Dommelseweg afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers.

 

Het gemeentehuis, cultureel centrum "de Hofnar" en de Hofnarstedes zijn wel normaal bereikbaar.

 

Gewijzigde route bussen

Vanwege de hiervoor genoemde afsluiting van de provinciale weg, zullen de bussen vanaf woensdag 11 juli een gewijzigde route volgen. In plaats van de bushalte op de provinciale weg Markt kunnen passagiers tijdelijk bij de halte aan Europalaan in- en uitstappen.

 

Verplaatsing weekmarkt

De Valkenswaardse weekmarkt vindt in verband met de kermis op de donderdagen 12 en 19 juli plaats op het Carillonplein (parkeerterrein aan de Beiaardstraat-Torenstraat), op de Kerkweg en een gedeelte van de Dijkstraat tot aan het Kerkeveld. In verband hiermee geldt op de donderdagen 12 en 19 juli van 02.00 tot 22.00 uur een geslotenverklaring voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers, voor:

  • het gedeelte van de Kerkweg tussen Beiaardstraat en Torenstraat
  • de Beiaardstraat
  • de Torenstraat.

 

Informatie voor parkeervergunninghouders

Vanwege de verkeersmaatregelen in verband met de kermis en in verband met de verplaatsing van de weekmarkt, kunnen houders van een parkeervergunning op de eerder genoemde data en tijden niet parkeren op het Carillonplein, de Maastrichterweg en het Kloosterplein.

  • Houders van een parkeervergunning voor de Maastrichterweg mogen in de beschreven periode uitwijken naar een openbaar parkeerterrein in hun directe omgeving.
  • Houders van een parkeervergunning voor het Carillonplein (of het Kloosterplein) kunnen in genoemde periode uitwijken naar één van de overige terreinen die al op hun vergunning vermeld staan.

De omwonenden van het kermisterrein en de omwonenden van het Carillonplein ontvangen hierover een brief van de gemeente.

 

Sluiting gemeentehuis

In verband met de kermis zal het gemeentehuis op woensdag 18 juli vanaf 12.30 uur gesloten zijn voor publiek.

 

Ga verder naar: