Kermis in Borkel en Schaft: 4 t/m 7 juni

Dit item is gearchiveerd op 09-06-2011.

De kermis in Borkel en Schaft vindt dit jaar plaats van zaterdag 4 tot en met dinsdag 7 juni.

 

Op het Mgr. Kuijpersplein en een gedeelte van de Dorpsstraat is vermaak voor groot en klein. Ook zijn er vele lekkernijen te koop. De openingstijden zijn op zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur 's nachts en op zondag tot en met dinsdag van 13.00 tot 00.30 uur.

 

Op het kermisterrein staan de volgende attracties: draaimolen, rupsbaan, kop van jut, Lambada, buggy ride, grijpkranen, autoscooter, schietsalon, boksbal, lijntrekspel en bussensport. Verder is er een gebakkraam, suiker- en nougatverkoop, hamburger - hotdogkraam en een viskraam.

 

Officiële opening
Op zaterdag 4 juni wordt de kermis ’s avonds om 19.00 uur officieel geopend door burgemeester drs. A.B.A.M. Ederveen, fanfare EMOS en de leerlingen van basisschool St. Servatius.

 

Randprogramma
Een speciale werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de Dorpsraad, de KPJ, Jong Nederland, basisschool St. Servatius, Fanfare Emos en de horeca-ondernemers aan het Mgr. Kuijpersplein, heeft in samenwerking met de gemeente een aantrekkelijk randprogramma samengesteld. Dit randprogramma omvat onder andere een kieptrekwedstrijd op zondag, op zaterdag de opening door fanfare EMOS en een 70's, 80's & 90's party, op maandagmiddag kan de jeugd een auto beschilderen en in de avond de Duo Sound Drive In show en tot slot een karaokewedstrijd op dinsdag. Verder zijn er tijdens de kermislootjes verkrijgbaar waarvan de trekking op dinsdag 7 juni rond 20.00 uur plaatsvindt.

 

Bovenstaande informatie vindt u ook op de website van de Dorpsraad Borkel en Schaft www.dorpsraadbes.nl.

 

Wegafsluiting
In verband met de kermis en het opbouwen en afbreken ervan, worden van 2 juni vanaf 08.00 uur tot en met 8 juni, 17.00 uur de Dorpsstraat en het Mgr. Kuijpersplein afgesloten. De afsluiting vindt plaats vanaf de kruising Dorpsstraat, Sportparkdreef en Oude School tot het dorpshuis aan de Dorpsstraat 55. Het Dorpshuis blijft dus toegankelijk voor verkeer. In verband met de afsluiting zal het verkeer worden omgeleid via De Schafterekker - Peedijk - Bruggerdijk en vice versa. Doorgaand verkeer komend vanaf de Luikerweg/ N69 wordt omgeleid via Bruggerdijk, Peedijk, Maastrichterweg.

 

In verband met de kermis wordt tijdelijk het parkeerverbod aan de Dorpsstraat opgeheven voor bewoners.

 

Huisvuil en oud papier
Maandag 6 juni is ophaaldag voor de duobakken. De bewoners van het afgesloten weggedeelte worden verzocht deze dagen de duobak(ken) op de hoek van de dichtstbijzijnde zijstraat te zetten, waar de inzameldienst deze kan bereiken. Oud papier wordt op de tweede zaterdag van de maand opgehaald en ondervindt geen hinder van de afsluiting.

 

Informatie
Voor meer informatie omtrent de kermis en/of verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met mevrouw K. Adams van Team Vergunningen, Toezicht & Handhaving via telefoonnummer 040-2083444.