Jongeren uit de slimste regio van de wereld in actie

Dit item is gearchiveerd op 01-07-2012.

Burgemeester Ederveen gaat de kinderen uit Valkenswaard met de beste inzending in de BrainTriggerwedstrijd coachen voor de eindfinale.

 

Jongeren tussen de 10 en 18 jaar kunnen deelnemen aan de BrainTrigger wedstrijd via een project op school, maar ze mogen ook individueel/in groepjes en zonder begeleiding van de school meedoen. Alle Valkenswaardse scholen hebben deze week een brief van de burgemeester ontvangen met daarbij informatie voor de jongeren. Op de website www.jouwslimsteidee.nl plaatsen de kinderen hun ideeën. Ze roepen vervolgens hun omgeving op om op hun idee te stemmen. De wedstrijd loopt tot en met juni in alle SRE-gemeenten. De kinderen met de beste inzending gaan door naar de eindfinale en de burgemeetser coacht deze kinderen voor hun presentatie tijdens de eindfinale.

 

'Jouw slimste idee?!' richt zich specifiek op kinderen en jongeren en benadrukt dat de regio volop carrièrekansen biedt voor deze groep. Het doel is in eerste instantie het bewustzijn te versterken, en uiteindelijk dat zij daadwerkelijk in Brainport Regio Eindhoven hun carrière opbouwen, een baan zoeken of een bedrijf starten.

 

Vorm

De slogan van deze wedstrijd is 'Stuur jouw idee in, laat je coachen door de burgemeester en win een iPad'. De actie is onderdeel van 'Brainport Regio Eindhoven, de slimste regio van de wereld' en een vervolg op de in augustus en september uitgevoerde 'burgemeesters bezoeken scholen' actie. Het is onderdeel van de actielijn Stimuleren keuze voor bèta techniek uit het projectplan 'Brainport Regio Eindhoven, de slimste regio van de wereld'.