Jonge natuurtalenten maken landart

Dit item is gearchiveerd op 14-04-2012.

Op 2 april 2012 vindt de officiële aftrap plaats van Valkenswaard Kunstland.

 

In dit unieke project gaan 350 basisschoolkinderen de natuur in met kunstenares Pien School en een natuureducator van Staatsbosbeheer. Zij leren over de natuur door de ogen van de kunst. Hoe? Door bij de Wolberg (Leenderbos) met natuurlijke materialen aan de slag te gaan. Door patronen te vormen, structuren en leven te ontdekken. Door stil te staan bij de invloed van de mens op het landschap door de jaren heen. Anders kijken door te doen. Zo ontstaan bijzondere en vergankelijke kunstwerken die voor iedereen te bezoeken zijn. De natuur als inspiratie en de kunst als middel om de identiteit van het landschap bloot te leggen. Een uniek NME arrangement waar natuur- en kunstonderwijs op bijzondere wijze samenkomen. In 2012 nemen twaalf gemeentes deel aan Brabant KunstLand, met in totaal 6000 leerlingen.

 

De aftrap vindt plaats bij de Wolberg aan het scoutingpad op 2 april om 9.00 uur. Wethouder Wijnen zal aanwezig zijn om van deze start een succes te maken. Vrijdag 13 april van 15.30 tot 18.00 uur zal het kunstwerk feestelijk gepresenteerd worden.

 

Achtergrondinformatie Kunstland

Kunstland is meer dan een uitstapje in de natuur. De betreffende kunstenaars hebben samen met de betrokken natuureducator vooraf uitgebreid onderzoek gedaan naar de plek waar ze met de kinderen aan de slag gaan: de biodiversiteit, sociaal-culturele factoren, historie en toekomst, plaats binnen de Brabantse mozaïek. Dit resulteert in een unieke identiteitskaart van het Brabants landschap.