Ingebruikname 'snelbalie vergunningen'

Dit item is gearchiveerd op 16-02-2012.

Valkenswaard neemt op 1 februari als tweede gemeente in Nederland een digitale snelbalie vergunningen in gebruik.

 

De 'snelbalie vergunningen' is een systeem op de website dat werkt met vragenbomen waarmee voor een bepaalde activiteit snel en gemakkelijk alle benodigde toestemmingen in beeld komen, inclusief samenloop met andere activiteiten. Het systeem is ontwikkeld door Valkenswaard in samenwerking met de A2-gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck en uitgeverij Kluwer.

 

Uniek van het systeem is dat het de klantvraag integraal en activiteitgericht benadert. Voorbeeld is de aanvraag van een kapvergunning waarbij ook de samenloop wordt meegenomen met de aanleg van een uitweg of het gebruik van de openbare weg voor bijvoorbeeld een container. De klant die op voorhand zeker weet welke toestemming nodig is, kan ook rechtsreeks naar het aanvraagformulier gaan.

 

Snelbalie vervangt Flitsvergunning
De 'snelbalie vergunningen' komt in plaats van het systeem van de 'flitsvergunning' dat sinds september 2008 via de website van Valkenswaard beschikbaar is. Via de 'snelbalie vergunningen' kunnen vanaf 1 februari de volgende toestemmingen worden aangevraagd:

  • tijdelijk) gebruik maken van de openbare weg of ruimte
  • een (tijdelijke) inrit aanleggen of wijzigen
  • een bouwwerk (gedeeltelijk) slopen zonder nieuw- of herbouw
  • een evenement organiseren
  • een of meer bomen of ander houtgewas vellen of rooien.

In de loop van dit jaar wordt de Snelbalie Vergunningen verder uitgebouwd voor diverse andere toestemmingen die ook weer direct online aangevraagd kunnen worden.

 

Aparte button op website
U vindt de 'snelbalie vergunningen' op de openingspagina van deze website. Klik rechts op de pagina op de fotobutton 'snelbalie vergunningen'.

 

Met vragen hierover kunt u terecht bij het Omgevingsloket van de gemeente, telefoonnummer 040-2083 444.