Informatiebijeenkomst UMTS-mast

Dit item is gearchiveerd op 25-01-2011.

Verschillende telefoon-providers hebben vergunning gevraagd om een UMTS-mast voor mobiel telefoonverkeer in Valkenswaard te mogen plaatsen. Eén van de te plaatsen masten komt aan de Nieuwe Waalreseweg in het Gegraaf, ter hoogte van de rotonde.


Tegen de hiervoor verleende bouwvergunning zijn enkele beroepschriften ingediend die door een groot aantal mensen zijn meeondertekend. De beroepschriften hebben vooral betrekking op de vrees voor gezondheidsrisico's die dergelijke masten mogelijk met zich mee zouden brengen.

 

Om die bezorgdheid zo veel als mogelijk weg te nemen, organiseert de gemeente Valkenswaard een informatiebijeenkomst over UMTS masten. Bij deze bijeenkomst zal, naast de provider die de mast gaat plaatsen (T-Mobile), ook een vertegenwoordiger van Antennebureau aanwezig zijn om informatie te geven. Het Antennebureau is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van mobiele telefonie (zie voor meer informatie ook www.antennebureau.nl).

 

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 24 januari om 20.00 uur in cultureel centrum De Bontekoe (voorheen zalencentrum De Graver) aan de Kerstroosstraat 20 in Valkenswaard.
Voor de informatiebijeenkomst worden in ieder geval alle ondertekenaars van de handtekeningenlijst bij de beroepschriften uitgenodigd. Het merendeel daarvan zijn bewoners van de directe omgeving van de Nieuwe Waalreseweg.

 

Uiteraard zijn ook andere belangstellenden welkom. Zij kunnen deze aankondiging als uitnodiging beschouwen.