Informatie onderweg via QR-codes

Dit item is gearchiveerd op 05-06-2012.

Het beleefroutenetwerk in Boven-Dommel is klaar voor gebruik en wordt op 21 mei officieel geopend! Door QR-codes te scannen met een smartphone krijgen wandelaars en fietsers ter plekke informatie over de cultuur, historie en natuur in de directe omgeving.

 

Dat kunnen bijvoorbeeld natuurweetjes, streekverhalen of interessante historische gebeurtenissen zijn. De QR -codes zijn terug te vinden op de paaltjes van het wandelknooppuntensysteem in de gemeenten Valkenswaard, Heeze-Leende, Cranendonck en Waalre.

 

Het beleefroutenetwerk maakt onderdeel uit van het project Transnationaal Landschap De Groote Heide, waar Nederlandse en Belgische gemeenten samenwerken om dit gebied tussen Eindhoven en Lommel beter op de kaart te zetten.

 

Op 66 lokaties

De QR-codes zijn op de bestaande paaltjes van het regionale wandelknooppunten-systeem geplaatst. QR-codes zijn vierkante vlakken met daarin witte en zwarte blokjes. In totaal zijn er op 66 verschillende locaties in Boven-Dommel QR-codes te vinden. Wandelaars en fietsers kunnen vanaf vandaag dus genieten van verhalen, foto's en filmpjes via hun smartphone. Het meenemen van boekjes of folders over de streek is verleden tijd!

 

In het gebied De Groote Heide zijn nu ongeveer een kwart van de aanwezige wandelknoop-puntpalen ingevuld. Voor de overige paaltjes kan het publiek zelf ideeën aanleveren. Wie een leuk verhaal, filmpje of foto heeft die gaat over een bepaalde lokatie in het gebied, die kan dat mailen aan boven-dommel@streekplatform.nl. Bij voldoende aantallen zullen ook deze voorzien worden van een QR-plaatje.