Horecaondernemers ontvangen 'Verantwoord alcohol schenken' certificaat

Dit item is gearchiveerd op 06-12-2010.

Horecaondernemers De Bel, B&N en De Senaat ontvingen op 11 november het eerste certificaat 'Verantwoord alcohol schenken' uit handen van burgemeester Ederveen.

 

 

Verantwoord alcohol schenken - fotograaf Heidi Wils

Foto: Heidi Wils

 

Het certificaat werd uitgereikt naar aanleiding van een nieuwe e-learningcursus 'Verantwoord alcohol schenken' van Koninklijke Horeca Nederland. Om aan het uitgaanspubliek te laten zien dat er verantwoord geschonken wordt, ontvingen De Bel, B&N en De Senaat ook een muurschild om op te hangen. Dit muurschild werd meteen door burgemeester Ederveen aan de muur bevestigd.

 

Verantwoord alcoholgebruik
Met het ophangen van dit muurschild laten De Bel, B&N en De Senaat zien dat zij verantwoord alcohol schenken. Dit houdt in dat er geen alcohol wordt geschonken aan jongeren onder de 16 jaar, en dat er niet doorgeschonken wordt aan dronken jongeren. Het schild is ontwikkeld door het project 'Laat je niet flessen!' dat samen met de 21 gemeenten en verschillende partners het alcoholgebruik onder jongeren wil terug dringen en verantwoord alcoholgebruik wil stimuleren.
De horeca zelf vindt dit ook heel belangrijk. Zo stelt Harold van Asperdt, secretaris van de lokale horecavereniging: "Als lokale gastheer staat de horeca voor een gezellige en veilige ontmoetingsplek voor jong en oud. Daarbij hoort verantwoord schenken van alcohol, zo is en blijft het gezellig voor iedereen!"

 

Meer informatie
Wilt u meer weten over het muurschild en de training 'verantwoord alcohol schenken', kijk dan op www.ljnf.nl. Ook horecagelegenheden die geen lid zijn van Koninklijke Horeca Nederland kunnen de opleidingsvouchers en het muurschild bestellen.