Heeft u schulden?

Dit item is gearchiveerd op 09-01-2014.

Iedereen heeft wel eens een rekening die langer blijft liggen. Vaak kun je je uitgaven tijdelijk aanpassen of wat spaargeld overboeken om het op te lossen. Maar wat als de onbetaalde rekeningen zich opstapelen en de schulden een probleem worden? 

Negeer dat niet. Hoe sneller u ermee aan de slag gaat, hoe eerder u de schulden op kunt lossen. De gemeente kan u daar bij helpen.

Wat is schuldhulpverlening?

Heeft u financiële zorgen of dreigt u in financiële problemen te komen, dan kunt u een beroep doen op schuldhulpverlening. U kunt hiervoor bij de gemeente terecht. De gemeente geeft u persoonlijk advies en begeleiding. Hierbij kan het gaan om een betalingsregeling, schuldbemiddeling of schuldsanering, maar ook om tips en adviezen over hoe u beter zicht kunt krijgen op uw inkomsten en uitgaven.


Hoe werkt het?

Tijdens het eerste gesprek bekijken we samen met u uw financiële situatie en op welke manier wij u het beste kunnen helpen. Soms zijn tips en adviezen waarmee u beter grip krijgt op uw financiën voldoende. Soms is een vervolgtraject nodig. Als u in aanmerking wilt komen voor een schuldhulpverleningstraject kunt u een aanvraag indienen.

Waar kunt u terecht?

U kunt zich telefonisch aanmelden voor schuldhulpverlening bij uw gemeente via 040-2083444 van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 – 14.00 uur. Wij maken dan een afspraak met u voor een eerste gesprek.