Gunning nieuw contract Taxbus definitief

Dit item is gearchiveerd op 25-11-2010.

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en 15 regiogemeenten hebben het contract voor Taxbus definitief gegund aan Regiotaxi De Vallei. Dit betekent een nieuwe vervoerder per 1 januari 2011.

 

Voor de reizigers zal Taxbus niet veel veranderen. Het systeem zoals dat er nu is, zal blijven bestaan en praktische zaken zoals telefoonnummers en bereik zullen hetzelfde blijven. Het nieuwe contract vloeit voort uit een Europese aanbesteding die de opdrachtgevers gezamenlijk hebben uitgevoerd. Het nieuwe contract gaat in op 1 januari 2011 en heeft een looptijd van vier jaar met de mogelijkheid tot verlenging van tweemaal één jaar.

 

Vestiging in Eindhoven
Regiotaxi De Vallei zal een nieuwe vestiging openen in Eindhoven. De centrale wordt gevestigd in de regio Eindhoven en het personeel wordt gezocht in deze regio. Regiotaxi De Vallei zal conform de CAO Taxi een deel van het personeel van de huidige vervoerder overnemen. De opdrachtgevers gaan nu samen met Regiotaxi De Vallei werken aan een goede implementatie zodat de reiziger zo weinig mogelijk merkt van de overgang naar een nieuw contract per 1 januari 2011. Ook zal naar de klant dit najaar verder worden gecommuniceerd over de kleine wijzigingen in het contract.

 

Vervoer van deur tot deur
Taxbus is een vorm van vervoer van deur tot deur voor gehandicapten en senioren. De opdrachtgever voor Taxbus is een samenwerking tussen de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel - De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.

Voor meer informatie zie ook www.taxbus.nl.