Gemeente biedt gratis cursus verantwoord alcohol schenken aan barpersoneel

Dit item is gearchiveerd op 28-01-2014.

Vanaf 2014 mogen jongeren onder de 18 jaar geen alcolhol bij zich hebben op publiektoegankelijke plaatsen. Doen ze dat wel, dan riskeren ze een boete.

Ook mogen verkopers geen alcohol meer verkopen aan jongeren onder de 18. Ook zij zijn strafbaar wanneer ze dat doen. Ook het doorschenken en verkopen van alcoholhoudende dranken aan dronken gasten, is verboden. Dit is in het Wetboek van Strafrecht vastgelegd. Daarnaast stelt de Drank- en Horecawet dat er geen toegang verleend mag worden aan iemand die in kennelijke staat van dronkenschap verkeert.

De gemeente Valkenswaard heeft begrip voor de soms lastige situaties waarin de horecagelegenden of paracommerciële inrichtingen hun organisatie moeten runnen. Ook voor barpersoneel is het lastig om soms 'nee' te moeten zeggen. Daarom heeft de gemeente Valkenswaard horecagelegenheden en paracommerciële inrichtingen de mogelijkheid geboden om barpersoneel een gratis e-learningscursus 'Verantwoord alcohol schenken' te volgen. De belangstelling voor de cursus is zo groot dat de gemeente Valkenswaard alle beschikbare vouchers (30) heeft kunnen uitgeven.