Feestjaar bij brandweer

Dit item is gearchiveerd op 15-02-2012.

In 2012 bestaat de brandweer in Valkenswaard 175 jaar. En dat gaat gevierd worden.

 

Het hele jaar zullen activiteiten georganiseerd worden die in het teken staan van het jubileum en als thema hebben 'brandveilig leven'. Denk daarbij aan een lespakket voor scholen, open dag in de kazerne, wedstrijden, tentoonstelling, kapellenfestival, bezoek aan inwoners enzovoorts.

 

Lespakket scholen

In januari gaat de brandweer niet alleen op pad om bij mensen thuis een veiligheidscheck te doen, maar ze gaat ook naar de basisscholen om deze een speciaal lespakket over 'brandveiligheid' aan te bieden. Enkele brandweermannen en een brandweervrouw bezoeken de basisscholen. Behalve het lespakket voor de klassen 7 en 8 hebben zij ook materiaal bij voor de andere groepen. De groepen 1 tot en met 4 krijgen kleurplaten en voor de groepen 5 en 6 zijn er puzzels.

 

De brandweer gaat op 24 januari naar de scholen Schepelweyen en De Pionier, op 26 januari naar Agnetendal, De Belhamel en Sint Servatius en op 14 februari naar De Windroos, De Dorenhagen en De Zonnewijzer. Basisschool Sint Martinus is al eerder bezocht.

 

Foto: Heidi Wils

 

Prijsvraag

Aan de diverse pakketten is ook een prijsvraag verbonden en per deelnemende groep per school is een prijs beschikbaar. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de open dag van de brandweer op 1 september.

 

Gratis

De pakketten zijn ontwikkeld door de Regionale Brandweer en worden gratis aangeboden aan de basisscholen. Op deze manier hoopt de brandweer een bijdrage te leveren aan een brandveilige situatie voor de inwoners van Valkenswaard.