Eerste kavel Lage Heide verkocht

Dit item is gearchiveerd op 13-01-2014.

Gemeente Valkenswaard biedt laagste prijsgarantie op grondprijs

Valkenswaard, 19 december 2013 - Op woensdag 18 december is de eerste kavel voor een vrijstaande woning in de nieuwe wijk Lage Heide notarieel geleverd. Namens de gemeente Valkenswaard was wethouder Egbert Buiter aanwezig om de akte te tekenen met mevrouw Wanders en de heer Neessen. Begin 2014 starten zij met de bouw van hun droomhuis aan de Sniederslaan.


Tijdens de Nieuwbouwbeurs in april van dit jaar, maakten ze voor de eerste keer kennis met Lage Heide. Ed Neessen: 'We wonen nu in Eindhoven, maar komen oorspronkelijk allebei uit een dorp. We wilden graag weg uit de stad. Tijdens de beurs zagen we het plan voor Lage Heide en dat stond ons heel erg aan. Dicht bij de natuur, maar ook dicht bij alle voorzieningen. En bovendien zit je zo op de snelweg A2.'

Laagste prijsgarantie

Toch gingen ze niet direct over tot aankoop. De ontwikkelingen op de woningmarkt en de onzekerheid over grond- en huizenprijzen werkten wat dat betreft niet mee. 'We moesten ons eigen huis nog verkopen. Dat is onlangs gelukt. Daarnaast kwam de gemeente Valkenswaard met een laagste prijsgarantie. Dat gaf voor ons de doorslag.' Deze garantie geeft de kopers de zekerheid dat zij – mocht door de gemeente een verlaging van de grondprijs worden vastgesteld – worden gecompenseerd. Deze garantie geldt – onder voorwaarden – voor de komende tien jaar.

Welkom aan nieuwe inwoners

In februari start de bouw van de woning van Kim Wanders en Ed Neessen in de nieuwe wijk Lage Heide. En omdat zij de eerste kopers van een kavel voor een vrijstaande woning zijn, was wethouder Buiter aanwezig om de nieuwe Valkenswaardenaren welkom te heten. Met, zoals dat hoort, een mooi bosje bloemen en een prachtige taart.

Over Lage Heide

Lage Heide is het nieuwe woongebied aan de rand van Dommelen (gemeente Valkenswaard). Een wijk die grenst aan een prachtig natuurgebied en zich kenmerkt door een dorps karakter. Er worden zo'n 250 woningen gebouwd door Project Zuid. Daarnaast geeft de gemeente Valkenswaard totaal 81 kavels uit voor de bouw van vrijstaande woningen door particulieren. Meer informatie over het project, de woningen en de kavels vindt u op www.lageheide.nl