Doe mee met Wecycle-actie na Koninginnedag

Dit item is gearchiveerd op 09-05-2013.

Valkenswaard wil samen met Wecycle haar inwoners stimuleren om na Koninginnedag elektrische apparaten in te leveren bij de milieustraat. Daarom ligt er vanaf 1 mei voor de eerste honderd inleveraars van een elektrisch apparaat of spaarlamp een unieke ‘bag to the future’-tas klaar bij de milieustraat aan De Vest. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld voor een leuk uitje voor het hele gezin. 

Op Koninginnedag zullen veel kinderen oude spullen te koop aanbieden op de vrijmarkt. Wecycle en Valkenswaard wensen alle kinderen natuurlijk heel goede zaken! Na afloop verdwijnen onverkochte elektrische apparaten helaas in de vuilnisbak. Dat is jammer, want dan kunnen ze niet gerecycled worden.
Wecycle zorgt ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die ingeleverd worden op de milieustraat aan De Vest 15 optimaal worden gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu.

Van elektrische apparaten wordt 75% tot 90% gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter ruim 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil Valkenswaard dit tegengaan.

De actie

De eerste honderd inwoners die vanaf 1 mei oude elektrische apparaten en/of spaarlampen inleveren bij de milieustraat aan de Vest, krijgen gratis de ‘bag to the future’-tas! Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin. Uit alle deelnemende gemeenten kiest Wecycle 10 gemeenten die een opvallende bijdrage leveren aan deze campagne. Deze gemeenten winnen een financiële ondersteuning van € 1000,- voor de lokale intocht van Sinterklaas.

Over Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels, scholen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid. Meer informatie: wecycle.nl.