Doe mee aan de cultuurhistorische verhalenwedstrijd!

Dit item is gearchiveerd op 21-10-2011.

En help ons de geschiedenis van uw gemeente beleefbaar te maken.

 

Ter ontwikkeling van cultuurhistorische activiteiten in het gebied Boven-Dommel is Streekplatform Boven-Dommel op zoek naar verhalen uit de geschiedenis van de gemeenten Heeze-Leende, Cranendonck en Valkenswaard. Deze (cultuur)historische verhalen kunnen worden gebruikt om het cultuurhistorisch erfgoed van uw gemeente beleefbaar te maken. Kunt u ons helpen en kent u een opvallend, uniek of ludiek verhaal uit de geschiedenis van één van deze gemeenten? En heeft u een idee over hoe dit toegepast kan worden in een recreatieve activiteit? Ga dan snel naar www.bovendommel.nl tabblad ‘actueel’, vul het deelnameformulier in vóór vrijdag 21 oktober 2011 en stuur het op naar het aangegeven e-mailadres. Het beste verhaal zal worden beloond met een streekeigen verassing.

 

Ligt de oorsprong van uw verhaal in de gemeente Heeze-Leende, Cranendonck of Valkenwaard? Dan zijn wij opzoek naar uw verhaal! Ga naar de www.bovendommel.nl tabblad 'actueel' en maak van uw verhaal hét verhaal van Heeze-Leende, Cranendonck of Valkenswaard. Vergeet zeker niet te vermelden wanneer uw verhaal kenmerkend is voor een bepaalde plek of gebouw. Laat uw creativiteit de vrije loop en deel uw ideeën met ons over hoe het verhaal tot leven gewekt kan worden in een cultuurhistorische activiteit. Twijfel niet en stuur uw verhaal zo snel mogelijk in, alle historische verhalen en ideeën zijn welkom!

 

In het afgelopen jaar zijn er door de gemeenten in Boven-Dommel zogenaamde erfgoedkaarten opgesteld, wat een goed beeld geeft van de cultuurhistorische waarde van het gebied. Help ons het prachtige erfgoed van uw omgeving beleefbaar te maken en doe mee aan onze cultuurhistorische verhalenwedstrijd. Op basis van de erfgoedkaart en misschien wel úw verhaal worden cultuurhistorische activiteiten ontwikkeld en uitgevoerd. Zo kan zowel u als inwoner als de recreant genieten van het cultuurhistorisch erfgoed van uw gemeente.

 

ICHOP's (Integraal CultuurHistorische OntwikkelingsProgramma's)

Deze verhaleninzamelingsactie is opgezet in het teken van de ontwikkeling van zogenaamde ICHOP's (Integraal CultuurHistorische OntwikkelingsProgramma's). Streekplatform Boven-Dommel is in samenwerking met de gemeenten Heeze-Leende, Cranendonck, Valkenswaard en diverse betrokken partijen als Heemkundekringen en IVN bezig met de ontwikkeling van deze ICHOP's. De ICHOP's dienen het cultuurhistorisch erfgoed van de gemeenten te versterken en zijn onderdeel van een hoger doel, namelijk de ambitie van Boven-Dommel. Deze ambitie streeft naar een gebied waar beleving en innovatie met elkaar worden verbonden tot een uniek geheel. (Meer weten over de ambitie van Boven-Dommel? Ga naar www.bovendommel.nl).

 

Wij willen u alvast hartelijk bedanken voor uw medewerking!