Djembé weer van start bij het CMD

Dit item is gearchiveerd op 16-03-2011.

Op dinsdag 15 maart start bij het Centrum voor Muziek en Dans weer de cursus Djembé. Deze cursus is voor iedereen toegankelijk.

 

cmd-djembe

 

Er starten twee niveaugroepen: één voor beginners en één voor gevorderden. Deelnemers spelen dus vanuit hun eigen kunnen. Samenspelen en spelplezier staan bij de cursus op de eerste plaats. Techniek en speelvaardigheid krijgen natuurlijk ook grote aandacht.

 

De cursus Djembé, ook wel Afrikaans trommelen genoemd, heeft als doel om mensen in aanraking te brengen met West-Afrikaanse percussie-ritmes. Deze ritmes zijn geënt op muziek uit onder andere Mali, Guinee, Senegal en Ghana. Begrippen als leader, frontman, solist en cues worden toegelicht om de muziek te kunnen begrijpen en te kunnen spelen. In de beginnersgroep wordt vooral gewerkt aan basisslagen en basispatronen. Bij de gevorderden wordt natuurlijk een stapje verder gegaan.

 

De sessies worden geleid door Bruce van Mulier. Deze muzikant speelt als percussionist in diverse ensembles en bands. Ook kan hij bogen op een brede ervaring als docent onder meer in Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam.

 

Meer informatie
De cursus start op dinsdag 15 maart.
De beginnerscursus vindt plaats van 19.30 tot 20.30 uur.
De gevorderden spelen van 20.30 tot 21.30 uur.
Kosten voor deelname bedragen € 95,00 voor 12 lessen van een uur.
Er is plaats voor ± tien personen per groep.

 

Indien u belangstelling heeft om deel te nemen aan de cursus kunt u zich via een inschrijfformulier, tot 14 maart, aanmelden bij het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon 040-208 35 91.