Congres Samen sterk voor Vrijwilligerswerk op 8 december

Dit item is gearchiveerd op 09-12-2012.

Graag nodigen wij u uit om op zaterdag 8 december 2012 van 10.00 tot 16.00 uur deel te nemen aan de congresdag 'Samen sterk voor Vrijwilligerswerk'. Deze dag wordt gehouden op scholengemeenschap Were Di aan de Merendreef in Valkenswaard. Deelname aan deze congresdag is gratis.

Samen sterk voor vrijwilligerswerk?

Jazeker. Bestuurders en coördinatoren van vrijwilligersorganisaties, onderwijs- en zorginstellingen zorgen ervoor dat de inzet van duizenden vrijwilligers in Valkenswaard in goede banen loopt. Daar kunnen we samen trots op zijn.
Maar deze medaille heeft ook een keerzijde. Het brede veld van vrijwilligerswerk is volop in beweging. Hierdoor staat ook uw organisatie voor tal van uitdagingen: het versterken van kwaliteit en continuïteit, het vinden van de juiste vrijwilligers en het hoofd bieden aan vergrijzing en bezuinigingen, om er maar een paar te noemen.Kennis van zaken is onmisbaar om die uitdagingen te kunnen aangaan. Uit onze schriftelijke enquête in 2010 is gebleken dat velen van u van de gemeente een ondersteunende rol verwachten, onder meer met betrekking tot kennisoverdracht. Met dit congres willen wij graag aan deze behoefte tegemoet komen.

Programma

Het programma van de Congresdag wordt geopend met een inleiding door prof. dr. Lucas Meijs, een nationale autoriteit op het gebied van vrijwilligerswerk. Bovendien kunt u deelnemen aan een vijftal workshops, verzorgd door gerenommeerde sprekers. Wij willen deze Congresdag van harte in uw aandacht aanbevelen en u oproepen om gebruik te maken van deze unieke mogelijkheid om uw kennis aan te vullen.

Aanmelden

Vul daarom de antwoordkaart in en meld u aan vóór 4 december. Deze antwoordkaart  is verkrijgbaar in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis. U kunt ook bellen: 06-51207558. Uiteraard kunnen meerdere vertegenwoordigers van uw organisatie deelnemen. In de antwoordkaart treft u het volledige programma aan.

Graag tot 8 december bij scholengemeenschap Were Di.