Campagne Brabantse reisproducten OV-chipkaart

Dit item is gearchiveerd op 01-11-2011.

In heel Noord-Brabant is maandag 29 augustus een campagne gestart om de Brabantse reisproducten voor de OV-chipkaart onder de aandacht van reizigers te brengen. De campagne is een initiatief van de provincie en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.

 

Busreizigers in Brabant kunnen kiezen uit twee voordelige producten:

  • 40% dalkorting (voor € 10,- per jaar)
  • jeugdabonnement (onbeperkt busreizen voor € 75,- per maand, voor 12 tot en met 18-jarigen).

Deze producten kunnen besteld worden als reizigers een persoonlijke OV-chipkaart hebben. Met deze persoonlijke OV-chipkaart krijgen kinderen tot en met 11 jaar en mensen van 65 jaar en ouder ook automatisch 34% leeftijdskorting extra.

 

Om reizigers te helpen bij het kiezen van het reisproduct dat het beste bij hen past, is er een handig online hulpmiddel: de OV-chipwijzer. Deze geeft het voordeligste advies over kaart en productsoort op basis van persoonlijke situatie, reisgebied, reisgedrag en huidige kaartsoort. Het hulpmiddel is te vinden op www.ovchipwijzer.nl.

 

Naar verwachting wordt in november 2011 de strippenkaart in Brabant afgeschaft. Ook het dalurendagkaartje verdwijnt dan. Wel blijft het mogelijk een kaartje in de bus te kopen, dit kaartje gaat dan € 3,- per rit kosten. Het sterabonnement blijft voorlopig nog wel te koop en geldig in de regio Zuidoost-Brabant.

 

Persoonlijke OV-Chipkaart in Zuidoost-Brabant voor € 2,50
Inwoners van Zuidoost-Brabant kunnen nog een persoonlijke OV-chipkaart kopen voor
€ 2,50 i.p.v. € 7,50. Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en Hermes willen daarmee het gebruik van de OV-chipkaart stimuleren. De goedkope persoonlijke OV-chipkaart kan besteld worden via www.hermes.nl.

 

Voor meer informatie voor de tarieven in Zuidoost-Brabant, kijk op www.hermes.nl.
Voor meer informatie over de tarieven in de provincie Noord-Brabant, kijk op www.brabant.nl/ovchipkaart.