Buurtbus naar MMC Veldhoven

Dit item is gearchiveerd op 31-10-2013.

Foto: F. van Vonderen

Inwoners van Valkenswaard kunnen vanaf 15 december weer 11 keer per dag met de bus naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven en terug. De oude dienstregeling van buslijn 177 (zoals die tot 1 januari 2013 bestond) wordt vanaf die datum hersteld, maar dan met een buurtbus, die lijn 477 gaat heten.

Vrijwilligers van de Stichting Buurtbus Borkel en Schaft gaan de bus ‘bemannen’. Hermes stelt hiervoor een voertuig ter beschikking. Over het voorgaande is een akkoord bereikt tussen de gemeente Valkenswaard en het dagelijks bestuur van het SRE (de consessieverlener van het OV in de regio).

Nadat Hermes begin dit jaar de dienstregeling van lijn 177 beperkte tot een spitstijdenregeling, heeft wethouder M. Wijnen van verkeer zich ingespannen om de busverbinding vanuit Valkenswaard naar het MMC weer te optimaliseren. Dit mede op verzoek van de CDA raadsfractie en het Seniorenbelang Valkenswaard.
Wethouder Wijnen is dan ook blij met het bereikte resultaat: ”De bereikbaarheid van het MMC met het openbaar vervoer komt nu weer terug. De inspanning van veel mensen wordt hiermee beloond. Wel zal het gebruik van deze busdienst gemeten worden.”