Burgernet van start

Dit item is gearchiveerd op 15-03-2012.

Sinds kort is Burgernet ook in deze regio actief als opvolger van SMS Alert.

 

 

 

Alle abonnees zijn automatisch overgezet naar Burgernet. Inmiddels zijn de eerste Burgernetacties verzonden en zijn enkelen acties met succes afgesloten.

 

Wat is Burgernet

Burgernet is de opvolger van SMS-Alert, waarbij de techniek is verbeterd en de inzetmogelijkheden zijn uitgebreid. Burgernet kan in vergelijk met SMS-Alert ook gebruik maken van spraakberichten op en e-mail voor achtergrondinformatie. In Brabant Zuid-Oost maken we vooralsnog alleen gebruik van SMS-jes.

 

Verschil SMS-Alert en Burgernet

De protocollen en werkwijze voor Burgernet verschillen in de basis niet zoveel met die van SMS-alert. Het belangrijkste verschil is dat alle burgers die in een actie zijn geselecteerd, via het speciale telefoonnummer 0800-0011 direct met de betreffende centralist in contact kunnen komen. Op het scherm kunnen de centralisten zien wie van de Burgernetdeelnemers op dat moment terugbelt en mogelijk relevante informatie kan hebben.

 

Email en twitter

Als deelnemers in de toekomst e-mails willen ontvangen over veiligheidsonderwerpen bij hen in de buurt, zullen ze via www.burgernet.nl zijn/haar volledige gegevens moeten invullen. Een burgernet-actie in Brabant Zuid-Oost wordt ook automatisch getwitterd via @burgernetBZO. Reageren op een tweet kan alleen nog telefonisch via 0900-8844. Direct terugbellen naar het speciale burgernetnummer kunnen alleen die mensen die zijn geselecteerd in een actie.

 

Voordelen Burgernet

  • Inschrijven via website: www.burgernet.nl.
  • Zelf aanwezigheid of afwezigheid doorgeven (bijvoorbeeld tijdens vakantie).
  • Met meerdere adressen (postcodes) aanmelden.
  • Indien emailadres wordt doorgegeven, kunnen in de toekomst email nieuwsbrieven verstuurd worden.
  • Bij terugmelden naar aanleiding van actie kunnen deelnemers rechtstreeks met meldkamer bellen (bij SMS Alert was dat niet zo).

 

Meer info en aanmelden: www.burgernet.nl.