Bouw in plan Treksteen begin maart van start

Dit item is gearchiveerd op 15-02-2014.

De gemeente Valkenswaard heeft 15 omgevingsvergunningen verleend voor de bouw van woningen aan het nieuwe Diamanthof en aan de Fazantlaan, beide in plan de 'De Treksteen' nabij de Geenhovensedreef. Op de locatie waar Philips in 1948 de treksteenfabriek Diamondtools vestigde, komen in totaal 27 woningen. Ontwikkelaar BAM Woningbouw verwacht begin maart met de bouw van start te kunnen gaan. De oplevering is eind 2014 gepland. 


Het plan omvat vier halfvrijstaande woningen aan de Fazantlaan en acht aan het nieuwe Diamanthof bij het sportpark, drie vrijstaande woningen aan een park en twee patiobungalows aan de Geenhovensedreef. Verder komen in de oude fabriekshal op het terrein elf lofts die kopers helemaal naar eigen inzicht kunnen (laten) indelen. BAM renoveert de buitenzijde van de hal en plaatst verder alleen de scheidingswanden en meterkast.

Het is de bedoeling om nog deze maand te starten met de sloop van de panden aan de Geenhovensedreef, behalve dus de fabriekshal. Ook moeten nog 164 – deels kleinere – bomen worden gekapt. De gemeente heeft daarvoor een vergunning verleend. Het gros van de te kappen bomen staat aan de kant van de Fazantlaan (waar de tweekappers worden gebouwd). De monumentale bomen in het midden van het terrein blijven gespaard.

Meer informatie over het plan, de woningen en de lofts, vindt u op de website www.detreksteen.nl