Bloemencorso op 11 september

Dit item is gearchiveerd op 12-09-2011.

Op zondag 11 september aanstaande vindt het jaarlijkse Bloemencorso plaats in Valkenswaard.  

 

De dahliaparade vertrekt vanaf 14.00 uur vanaf het Kloosterplein aan de Maastrichterweg en trekt over het volgende parcours: Maastrichterweg, Markt, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-Zuid, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt, Peperstraat, Bakkerstraat, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-Zuid, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt (tentoonstellingsterrein).

 

Alle wegen binnen dit parcours zijn afgesloten voor verkeer. Dit geldt ook voor de toegangswegen, te weten:

  • Luikerweg en Eindhovenseweg (N69) vanaf de kruising met de Dommelseweg tot aan de Valkenierstraat.
  • Waalreseweg vanaf de Dijkstraat tot aan de Markt.
  • Leenderweg vanaf de Europalaan tot aan de Markt.
  • Maastrichterweg vanaf de Emmalaan tot aan de Markt.

De verkeersmaatregelen voor de provinciale weg N69 (vanaf Dommelseweg tot Valkenierstraat) gelden op zondag 11 september van 03.00 uur tot maandag 12 september 03.00 uur.
Voor de overige genoemde wegen gelden de verkeersmaatregelen op zondag 11 september van 09.00 tot 19.00 uur. Een gedeelte in de Frans van Beststraat (tussen huisnummer 1 en de doorsteek tot de Kerverijstraat) blijft langer dicht, namelijk tot 23.00 uur, in verband met muziekoptredens voor het pand Frans van Beststraat 9. Ook voor de afsluiting van de Maastrichterweg gelden andere tijden, zie onder kopje 'opstellen stoet en afbreken corsowagens' in dit artikel.

 

Tijdelijk gewijzigde busroutes
In verband met de genoemde wegafsluitingen kan de bushalte aan de Markt op 11 september niet gebruikt worden. Daarom volgen de bussen een gewijzigde route die door Hermes bij de haltes en in de bus tijdig wordt aangekondigd.

 

Opstellen stoet en afbreken corsowagens
In verband met opstellen van de stoet op zondag en het afbreken van de corsowagens op dinsdag is het Kloosterplein vanaf zondag 11 september 07.00 uur tot en met dinsdag 13 september 24.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

 

De Maastrichterweg tussen de Emmalaan en de Markt én de Peperstraat vanaf huisnummer 20 tot de Markt, blijven al vanaf donderdag 8 september (aansluitend aan de weekmarkt) 19.00 uur afgesloten. Deze afsluiting duurt tot dinsdag 13 september 24.00 uur.

 

Tentoonstelling en serenade op 12 september
De corsowagens worden na afloop van het corso tentoongesteld op de Markt. Op maandag 12 september kan belangstellend publiek nog een kijkje van dichtbij gaan nemen. 's Avonds vinden tussen 19.00 en 22.00 uur muziekoptredens plaats.