Bijstandsgerechtigden via Werkleerbedrijf weer aan de slag

Dit item is gearchiveerd op 24-07-2014.

Inwoners van de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard (de zogenaamde A2-gemeenten) die een bijstandsuitkering aanvragen, krijgen met ingang van maart extra ondersteuning bij het vinden van werk. Bijstandsaanvragers die kunnen werken, gaan voortaan naar het Werkleerbedrijf (WLB) in Eindhoven. Daar worden ze intensief begeleid met het doel om zo snel mogelijk werk te vinden en niet afhankelijk te worden van de bijstand.

De resultaten mogen er zijn. Zo is er een 56-jarige man met een IOAW-uitkering die met hulp van het Werkleerbedrijf een baan heeft gevonden. En ook een 26-jarige vrouw met een WW-uitkering kan sinds kort weer full-time aan de slag. Mede dankzij het intensieve programma van het Werkleerbedrijf. Het programma duurt 12 weken. Het bestaat uit: groepsbegeleiding, individuele coaching en werken. Het WLB heeft veel contact met regionale werkgevers.

Meer informatie

In het WLB werken de gemeenten Eindhoven, Veldhoven en de A2-gemeenten met Ergon samen. Zo bereiden ze zich voor op de komst van de Participatiewet die 1 januari 2015 van kracht wordt. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met R. van de Wiel van de afdeling Werk & Inkomen van de A2-Gemeenten, telefoon (040-) 208 3704.