Betrokken inwoners denken mee over het centrum van Valkenswaard

Dit item is gearchiveerd op 27-09-2013.

Verkeersluw, groener en dorps karakter

Een twintigtal inwoners gaf dinsdag 3 september jl. hun mening in een workshop hoe het centrum van Valkenswaard er in de toekomst moet uitzien. 

De betrokken inwoners kwamen af op een oproep van de gemeente om mee te denken en te doen over het centrum van Valkenswaard in de toekomst. En dat deden deze betrokken inwoners! Over het algemeen bleek na een rondje langs de discussietafels dat de deelnemers het op hoofdlijnen wel met elkaar eens waren. Kort samengevat:

  • Valkenswaard moet dorps blijven en het centrum moet verkeersluw worden
  • Eerst het verkeer aanpakken
  • Doe iets tegen de groeiende leegstand van winkelpanden en/of verfraai die panden
  • Meer groen en sfeer in het centrum

Het college besloot eerder die dag dat er langs de Eindhovenseweg in het centrum nog dit jaar lindebomen in grote bakken worden geplaatst. Deze komen op de plek van de betonnen bollen langs die weg. Laad- en losplaatsen blijven bereikbaar. Als de Eindhovenseweg in de toekomst wordt heringericht kan de gemeente de bomen verplaatsen.

De gemeente gebruikt de inbreng van de inwoners voor actualisering van het Masterplan Centrum. Het nieuwe masterplan wil het college in januari presenteren. Eerst komt er nog een inloopavond in november zodra alle inbreng uit stakeholdersessies en deze sessie met bewoners is verwerkt in een integrale visie en uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma.

Meer informatie op www.hartvanvalkenswaard.nl of volg ons op facebook of via twitter.