Basisschoolleerlingen tennissen en badmintonnen

Dit item is gearchiveerd op 01-04-2012.

Van 19 tot en met 30 maart krijgen alle basisschoolleerlingen uit Dommelen tijdens hun gymnastiekles tennislessen. De lessen worden gegeven door Marell Sports in samenwerking met tennisvereniging LTV Dommelen. De lessen vinden plaats in de gymzaal van de basisscholen.

 

Door gebruik te maken van kindertennisrackets, speciale zachtere tennisballen en de expertise van deskundige trainers kunnen de leerlingen tijdens de gymlessen op een leuke wijze kennismaken met de tennissport. Alle vier de basisscholen uit Dommelen doen hieraan mee. Het project duurt twee weken. Na afloop krijgen de kinderen die verder willen in de tennissport de gelegenheid om op de tennisbanen van LTV Dommelen te tennissen.

 

Badmintonnen onder de gymles

Ook de basisschoolleerlingen van De Pionier mochten hun reguliere gymles verruilen voor badmintontrainingen van Badminton Club Valkenswaard 1973. Onder hun deskundige leiding maakten de kinderen kennis met deze spectaculaire racketsport. Door deze sportactiviteit aan te bieden hoopt de Valkenswaardse vereniging haar bekendheid onder de basisschoolleerlingen te vergroten.

 

Kennismaken met verschillende sporten

De gemeente wil samen met basisscholen en sportverenigingen leerlingen kennis laten maken met verschillende sporten. Mochten er verenigingen zijn die ook geïnteresseerd zijn om activiteiten in samenwerking met de basisscholen aan te bieden, dan kunnen zij contact opnemen met de medewerker Team Sport, René Hendrikx, telefoon 040-208 3469 of rhe@valkenswaard.nl.