Basisscholen op bezoek bij sportverenigingen

Dit item is gearchiveerd op 13-10-2011.

Afgelopen schooljaar hebben veel sportaanbieders uit de gemeente Valkenswaard meegedaan met het project 'Optionele Sporten'. Tijdens dit project brengen leerlingen van de twaalf Valkenswaardse basisscholen, tijdens schooltijd, een bezoek aan deelnemende lokale sportaanbieders. Gezien de vele positieve reacties vanuit zowel de sport als vanuit het onderwijs het afgelopen schooljaar, is besloten om dit project ook dit schooljaar aan te bieden.

 

Doordat de leerlingen tijdens het verenigingsbezoek ook daadwerkelijk actief meedoen aan een training/clinic van de sportaanbieder, krijgen zij een goed beeld van de betreffende sport en de daarbij horende aanbieder. Voor de (sport)verenigingen en andere sportaanbieders is het natuurlijk een unieke mogelijkheid om door het aanbieden van een sportactiviteit op de eigen locatie, hun sport en de vereniging/organisatie in het bijzonder, te presenteren aan de Valkenswaardse basisschoolleerlingen.

 

Mochten er aanbieders zijn die ook willen deelnemen aan deze activiteit of meer informatie hierover wensen dan kunnen zij contact opnemen met René Hendrikx, medewerker Buurt-Onderwijs-Sport van de gemeente Valkenswaard, Rene.hendrikx@valkenswaard.nl of via telefoonnummer 040-2083469.