Asfaltwerkzaamheden kruisingen Eindhovenseweg (N69)

Dit item is gearchiveerd op 27-11-2010.

De N69 (Eindhovenseweg) in de kom van Valkenswaard krijgt nieuwe asfaltlagen ter hoogte van de kruisingen.

 

Vanaf maandagavond 15 november wordt in de nachten van maandag tot en met donderdag de asfaltverharding vervangen op de volgende vier kruisingen in de kern van Valkenswaard:

  • Merendreef / Geenhovensedreef / Europalaan
  • Valkenierstraat / Carolusdreef
  • Leenderweg / Waalreseweg
  • Dommelseweg / Luikerweg

 

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Het werk van de provincie wordt gecombineerd met aanvullende werkzaamheden in opdracht van de gemeente Valkenswaard. 

 

Duur werkzaamheden provincie
De verwachte duur van de werkzaamheden is circa 2 weken. Van maandag- tot en met donderdagavond wordt van 20.00 tot 06.00 uur gewerkt. Van 15 tot en met 18 november 2010 wordt de kruising N69/Geenhovenseweg/Merendreef op genoemde dagen en tijden afgesloten. In de week van 22 tot en met 26 november worden de overige drie kruisingen gelijktijdig afgesloten op genoemde dagen en tijden.

 

Overzicht verkeersmaatregelen
Gedurende de avonden en nachten tussen 20.00 en 06.00 uur wordt het doorgaande verkeer op de N69 omgeleid via een route, die met borden is aangegeven.

 

Het plaatselijke verkeer kan de plaats van bestemming bereiken via een kortere route die ook met borden is aangegeven. Wel moet rekening gehouden worden met enige verkeershinder.

 

Overdag zijn de kruisingen weer open voor het verkeer. Er moet rekening gehouden worden met enige hinder omdat de verkeerslichten niet optimaal kunnen functioneren doordat de detectielussen hersteld moet worden.

 

Werkzaamheden gemeente Valkenswaard
In de week van 22 tot en met 26 november, dus gelijktijdig met de werkzaamheden aan de kruising Leenderweg / Waalreseweg, vervangt de gemeente Valkenswaard de riolering op deze kruising. Deze werkzaamheden duren 5 dagen en hiervoor moet deze kruising dan ook 5 dagen afgesloten blijven. In deze periode zal de gemeente in de avonden (dus tussen 20.00 en 06.00 uur) de aansluitende asfaltverhardingen van de Geenhovensedreef, Carolusdreef, Leenderweg, Waalreseweg en Dommelseweg voorzien van een nieuwe toplaag.

 

Oorzaak van de werkzaamheden
De asfaltdeklaag van de N69 in de kom Valkenswaard is ter hoogte van de kruisingen versleten vanwege het vele optrekkend en afremmend verkeer. Dit zorgt voor overlast voor het verkeer. Met het oog op de naderende winter vervangt de provincie de toplaag van de asfaltverharding. De combinatie van de genoemde gemeentelijke werkzaamheden met het werk van de provincie voorkomt een toekomstige afsluiting van deze kruisingen en beperkt daarmee de overlast voor het verkeer.

 

Meer informatie
Informatie over deze werkzaamheden met daarbij overzichtelijke situatiekaartjes is te vinden op www.haalmeeruitdeweg.nl.

 

Voor wat betreft het gemeentelijk deel van de werkzaamheden kunt u met vragen terecht bij de heer B. van Dijk van het team Beheer openbare Ruimte. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2083634.