Algemene Muzikale Vorming

Dit item is gearchiveerd op 03-02-2012.

Bij het Centrum voor Muziek en Dans start op woensdag 8 februari de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor Volwassenen.

 

De cursus is bedoeld voor volwassenen die graag meer over muziek in het algemeen willen weten.

 

Behoort u tot die groep ouders waarvan de kinderen op muziekles zitten en regelmatig met vragen komen waar u geen antwoord op weet? Of wilt u misschien gewoon meer weten over muziek in het algemeen, maar heeft u (nog) geen tijd om een uur per dag achter een instrument te kruipen? Wellicht is deze cursus wat voor u.

 

Tijdens deze cursus raken deelnemers enigszins vertrouwd met het notenschrift. De grondbeginselen van de muziektheorie worden behandeld. Er wordt gesproken over de verschillende muziekinstrumenten en natuurlijk wordt er op eenvoudige wijze muziek gemaakt en beluisterd. Muzikale voorkennis is niet nodig om de lessen te kunnen volgen.

 

Anke Specker verzorgt de cursus. Zij is docente Algemene Muzikale Vorming (basisschoolleerlingen) aan het Centrum voor Muziek en Dans.

 

Het gaat om twaalf lessen van een uur. De eerste start op woensdag 8 februari 2012 en ze vinden wekelijks plaats tussen 20.00 - 21.00 uur. De kosten voor de totale cursus bedragen € 97,00. Inschrijven (schriftelijk) kan tot vrijdag 3 februari bij het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon 040-2083591. Op dit adres kunt u ook terecht voor eventuele vragen. De CMD-administratie is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 17.00 uur.