Activiteiten carnaval

Dit item is gearchiveerd op 22-02-2012.

Op zaterdag 18 februari zal om 15.00 uur het Valkenswaardse carnaval geopend worden op het bordes van het gemeentehuis aan De Hofnar 15. Burgemeester drs. A. Ederveen draagt daar officieel de sleutel over aan Prins Ed d'n Urste van Striepersgat.

 

Op zaterdag 18 februari zal om 16.30 uur het carnaval in Dommelen geopend worden op het Martinusplein. Burgemeester drs. A. Ederveen draagt daar officieel de sleutel over aan Prins Willie d'n Urste van Brouwersgat.

 

Carnavalsoptocht Valkenswaard op zondag

In verband met de carnavalsoptocht op zondag 19 februari zal van 12.00 tot 20.00 uur een aantal verkeersmaatregelen genomen worden. De optocht gaat over de route: Wilhelminapark, Emmalaan, Maastrichterweg (tussen Emmalaan en Markt), Peperstraat (tussen Markt en Maastrichterweg) Markt, Eindhovenseweg (N69: tussen Dommelseweg en Valkenierstraat), Beelmanstraat, Karel Mollenstraat-zuid, Frans van Beststraat, Leenderweg (tussen Europalaan en Markt). Deze straten worden voor alle verkeer gesloten (voetgangers uitgezonderd). Het verkeer zal omgeleid worden. De omleidingsroutes staan met borden aangegeven.

 

In verband met deze wegafsluitingen zullen de bussen op zondag 19 februari van 12.00 tot 20.00 uur gewijzigde routes volgen, omdat de halteplaats aan de Markt tijdelijk vervalt. Hermes zal tijdig informatie over de gewijzigde routes en halteplaatsen bekend maken bij de bushaltes.

 

Jeugdoptocht Valkenswaard op dinsdag

In verband met de jeugdoptocht op dinsdag 21 februari zullen tussen 14.00 en 17.00 uur de volgende straten voor alle verkeer gesloten zijn (uitgezonderd voetgangers): De Hofnar, Peperstraat, Markt, Karel Mollenstraat-zuid, Frans van Beststraat, Leenderweg (tussen Europalaan en Markt), Bakkerstraat, De Hofnar.

 

Afsluitingen in Dommelen

In verband met de opening van het carnaval in Dommelen zullen op zaterdag 18 februari van 14.30 tot 17.00 uur het gedeelte van de Bergstraat tussen Norbertusdreef en de Brouwerijdreef en het Martinusplein afgesloten zijn voor het verkeer.

 

In verband met de carnavalsoptocht in Dommelen, zullen op maandag 20 februari van 13.30 tot 17.00 uur de volgende straten afgesloten zijn voor het verkeer: Dommelstraat, Bergstraat tot Brouwerijdreef, Groenstraat, Hyacinthlaan, gedeelte Crocuslaan, en het Martinusplein.

 

In verband met deze wegafsluitingen zullen de bussen op zaterdag 18 februari van 14.30 tot 17.00 uur en op maandag 20 februari van 13.30 tot 17.00 uur gewijzigde routes volgen, omdat de halteplaatsen aan de Bergstraat tijdelijk vervallen. De bussen rijden dan via de Dommelseweg, Bergstraat, Norbertusdreef, Tienendreef, Brouwerijdreef, Westerhovenseweg en vice versa.

 

Afsluitingen in Borkel

In verband met de carnavalsoptocht in Borkel, zullen op dinsdag 21 februari tussen 14.00 en 16.30 uur enkele straten die aan het optochtparcours grenzen, afgesloten zijn. De optocht begint aan de Schafterekker en volgt de route: Schafterekker, Dorpsstraat, Sportparkdreef, Sportstraat, Dorpsstraat en eindigt op het Mgr. Kuijpersplein.

 

Carnavalskermis

Van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 februari zal op het marktplein in Valkenswaard de jaarlijkse carnavalskermis opgesteld worden. De openingstijden van de kermis zijn zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur en zondag tot en met dinsdag van 13.00 tot 00.30 uur.