Aankondiging subsidieregeling Sportimpuls 2014

Dit item is gearchiveerd op 28-10-2013.

Na twee succesvolle edities van de Sportimpuls subsidieregeling zal in 2014 wederom zo’n 12 miljoen euro beschikbaar gesteld worden aan sport- en beweegaanbieders voor het opstarten van nieuwe projecten. De Sportimpuls maakt deel uit van het VWS beleidsprogramma 'Sport en bewegen in de buurt' en heeft als doel hogere en duurzame sportdeelname en lokaal sportaanbod op maat te stimuleren.

In 2012 kreeg hockeyvereniging H.O.D. tijdens de eerste tranche van deze regeling een subsidie toegewezen die de club in staat stelde de Valkenswaardse jeugd van 4 t/m 6 jaar via 13 basisscholen en 5 BSO’s kennis te laten maken met het beweegprogramma Funkey. Onlangs heeft de gemeente tijdens de tweede tranche een subsidie van zo’n € 25.000,- binnengehaald voor een andere sportvereniging.

Sportimpuls 2014
De precieze data zijn nog niet bekend gemaakt, maar de derde tranche zal vermoedelijk opengesteld worden in december 2013, waarna de aanvragen ingediend kunnen worden tot maart of april 2014.
Omdat veel verenigingen tijdens de vorige tranche in tijdsnood kwamen bij het indienen van hun aanvraag, wordt u via dit bericht reeds geïnformeerd over de aankomende tranche. Dit zodat u zich alvast eens rustig kunt oriënteren en na kunt denken over de mogelijkheden voor uw vereniging.
Hoewel het indienen van een aanvraag tijd en moeite kost en succes niet kan worden gegarandeerd, blijkt het via deze regeling dus wel degelijk mogelijk om subsidie te krijgen voor een project wat de vereniging een mooie impuls zou kunnen geven.

Advies en ondersteuning
Voor informatie en advies over deze regeling kunt u terecht bij sportadviseur Frank van den Boomen. Hij kan met u meedenken over mogelijke kansen, doelgroepen, projecten of samenwerkingspartners voor uw vereniging. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.sportindebuurt.nl, de sportadviseur is te bereiken via fbo@valkenswaard.nl.