2 augustus - 11 september: tentoonstelling brandweer

Dit item is gearchiveerd op 12-09-2012.

In 2012 bestaat de brandweer in Valkenswaard 175 jaar. En dat wordt gevierd.

Het hele jaar worden activiteiten georganiseerd die in het teken staan van het jubileum. Denk daarbij aan bezoek aan scholen, open dag in de kazerne, wedstrijden, tentoonstelling, kapellenfestival, bezoek aan inwoners enzovoorts.

Tentoonstelling Brandweer

Een van de activiteiten die dit jaar op de rol staan is een tentoonstelling over het ontstaan van brandweer Valkenswaard. De tentoonstelling zal bestaan uit een verhaallijn over de geschiedenis onderbouwd met foto's, en diverse attributen zoals, brandweerpakken, helmen, blusmiddelen, etc.

Deze tentoonstelling is van 2 augustus tot 11 september te bezichtigen in de bibliotheek. De tentoonstelling zal ook op 22 september te zien zijn tijdens de opendag in en om de brandweerkazerne aan de Maastrichter weg. Daarna wordt de tentoonstelling verplaatst naar de hal van het gemeentehuis. De tentoonstelling is uiteraard voor iedereen toegankelijk. 

Brandveilig leven

In 175 jaar is binnen de brandweerorganisatie veel veranderd. Wat altijd is gebleven is de maatschappelijke betrokkenheid van de brandweerorganisatie en de vrijwilligers. Het jubileumjaar zal dan ook in het teken staan van het thema 'brandveilig leven' in Valkenswaard. Een projectgroep, bestaande uit brandweervrijwilligers, heeft voor het jubileumjaar diverse evenementen en activiteiten uitgedacht met als motto 'brandveilig leven'.