Meldingen over uw afvalcontainer

De inzameling van huisvuil wordt in Valkenswaard verzorgd door de firma CURE. Daar kunt u terecht als er iets 'aan de hand is' met uw afvalcontainer, dat wil zeggen: uw duobak, afvalemmer of milieubox.

Met alle verzoeken en meldingen over het ruilen van duobakken of emmertjes, aanvragen voor duobakken en milieuboxen door nieuwe inwoners en meldingen over defecte containers en dergelijke kunt u terecht op het centraal telefoonnummer van CURE: (040) 2932377, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Wat moet u doen als…

Uw afvalcontainer niet geleegd is?

Als uw container niet geleegd is, kunt u op de eerstvolgende werkdag bellen met de Klantenservice van CURE, telefoon (040) 2932377. De Klantenservice gaat na waarom de container niet is geleegd (bijvoorbeeld plastic tussen het GFT-afval) en bepaalt aan de hand daarvan of de container de volgende dag alsnog geleegd wordt. Als uw container bijvoorbeeld op maandag geleegd had moeten worden, kunt u op dinsdag bellen en wordt de container op woensdag alsnog geleegd, als er tenminste geen geldige reden is geweest voor het niet legen op maandag.

Uw afvalcontainer gerepareerd moet worden?

Als de afvalcontainer niet meer naar behoren functioneert, kunt u dat telefonisch melden bij CURE. CURE zorgt indien nodig voor reparatie of vervanging van de container.

U een extra afvalcontainer wilt aanvragen?

Als u uw afval niet kwijt kunt in uw afvalcontainer, dan kunt u CURE om een tweede container verzoeken. U krijgt dan - tegen betaling van € 188 voor een eenpersoonshuishouding of  €285 euro,-  voor een tweepersoonshuishouden (tarief 2013) - een tweede container.

Uw afvalcontainer gestolen is?

Als uw afvalcontainer gestolen is, dient u direct aangifte te doen bij de politie. Een kopie van de aangifte stuurt u naar CURE, samen met uw verzoek om een vervangende container. Zodra CURE de kopie in bezit heeft, wordt met u een afspraak gemaakt voor het leveren van een vervangende container. Het adres van CURE luidt als volgt: Lodewijkstraat 3, 5652 AC Eindhoven.