Klein chemisch afval en klein wit- en bruingoed

De inzameling van klein gevaarlijk afval (kga) en klein wit- en bruingoed vindt plaats op telefonische afroep.

Als u kga of klein wit- en bruingoed wilt aanbieden, belt u met de Klantenservice van CURE, telefoon (040) 2932377. U kunt dan een afspraak maken om het afval bij u aan huis te laten ophalen. Dit gebeurt op woensdagen in de oneven weken. Het afval wordt tussen 12 en 17 uur bij u thuis opgehaald en moet, vanwege de gevaaraspecten van dit type afval, persoonlijk overhandigd worden.

Wat is klein gevaarlijk afval?

Tot het klein gevaarlijk afval behoren de volgende stoffen:

  • Doe-het-zelf: verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen, producten zoals terpentine, thinner, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder, wasbenzine en kwikschakelaars.
  • Hobby: fotofixeer, foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen zoals salpeterzuur en zwavelzuur, zoutzuur.
  • Huishouden: batterijen, spaarlampen, tl-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum, bestrijdingsmiddelen en insecticiden.
  • Medicijnkastje: medicijnen, kwikthermometers, injectienaalden.
  • Vervoer: accu's, benzine, (afgewerkte) motorolie, remolie, oliefilters.

Wat is klein wit- en bruingoed?

Onder klein wit- en bruingoed verstaan we kleine elektrische en elektronische geluidsapparatuur, oplaadbare apparatuur, keukenapparatuur, elektrisch/elektronisch gereedschap en huishoudelijke apparatuur. Voorbeelden: broodrooster, elektrische tandenborstel en scheerapparaat, maar niet koelkasten, televisies, magnetrons, was- en droogmachines. Als richtlijn voor het formaat geldt dat het apparaat in een normale boodschappentas moet passen.